خدمات گفتاردرمانی آریان

گفتاردرمانی سندرم داون

 
 
 
 
 
 
 
 
 
سندرم داون (DS) یک بیماری ژنتیکی است که باعث تأخیر در رشد ذهنی و جسمی می شود. حدوداً در هر 700 کودک متولد شده یک نفر مبتلا به سندرم داون می باشد. سندرم داون همانند اختلال طیف اوتیسم، تأثیر متفاوتی بر هر کودک می گذارد. اگر چه به طور معمول، کودکان مبتلا به سندرم داون تمایل دارند دیرتر از همسالان خود به نقاط عطف رشد برسند. از نظر گفتار و رشد زبان، کودکان مبتلا به سندرم داون معمولاً دچار تأخیر گفتاری هستند، اما اغلب آنها زبان را درک می کنند و مدتها قبل از اینکه بتوانند به وضوح کلمات را بیان کنند، تمایل زیادی به برقراری ارتباط دارند. به این معنی که سندرم داون زبان پذیرنده بسیار قوی تر از زبان بیان دارند.
این موانع گفتاری غالباً نتیجه مشکلات شنوایی، پیامدهای فیزیولوژیکی سندرم داون (هیپوتونی، حفره کوچک دهان، کام با قوس زیاد و مشکلات تنفسی)، چالشهای واجی و همچنین پردازش ضعیف اطلاعات شنوایی است.
 
 
 
 
 
 

علائم و نشانه های اختلال سندرم داون

 
سندرم داون قابل پیشگیری نیست، اما می تواند در رحم تشخیص داده شود و معمولاً کمی قبل از تولد نوزاد، در موارد قبلی تشخیص داده می شود. علائم جسمی بی شماری وجود دارد که والدین را نسبت به این وضعیت هشدار می دهد، مانند صدای کم عضله (معروف به هیپوتونی)، وجود چهره پهن و پل بینی بینی صاف، کام کوچک قوسی و غیره.
در سالهای اولیه تولد فرزند شما، ممکن است الگوهای گفتار زبانی زیر را به مشاهده کنید، که این نیز می تواند نشان دهنده سندرم داون باشد:
 
۱. دائماً زبان خود را بیرون می آورد
۲. مشکلات مکیدن یا تغذیه
۳. تأخیر در رشد اولین کلمات
۴. غان و غون بیشتر از حد معمول طول می کشد
۵. استفاده از جملات کوتاه تر برای برقراری ارتباط
 
 
 
 
 

چه عواملی باعث اختلال سندرم داون می شود؟

 
در بیشتر موارد، سندرم داون نتیجه کودکی است که در مراحل اولیه رشد خود یک کروموزوم اضافی (کروموزوم 21) دریافت می کند. این کروموزوم خارجی باعث تأخیر در رشد و همچنین خصوصیات جسمی می شود که اغلب با سندرم داون همراه است. اگرچه دانشمندان با اطمینان نمی دانند که چرا سندرم دوان رخ می دهد، تحقیقات نشان می دهد که زنان بالای 35 سال خطر بیشتری برای تولد کودک مبتلا به سندرم داون دارند.
 
 
 
 
 

درمان اختلال سندرم داون در گفتاردرمانی

 
در حالی که کار با متخصصان گفتاردرمانی برای سندرم داون بسیار مهم است، کودکان مبتلا به سندرم داون به متخصصان کاردرمانی نیز احتیاج دارند تا به او در مهارتهای گفتاری و زبانی کمک کنند. همچنین خانواده و مربیان او نیز می توانند کمک کنند. متخصصان گفتاردرمانی با یک برنامه آموزشی مبتنی بر زبان برای سندرم داون حمایت کامل را از این افراد انجام خواهد داد. در حالی که کودکان مبتلا به سندرم داون معمولاً دچار نوعی اختلال روحی هستند، اما آنها قادر به پیشرفت تواناییهای خود و زندگی شاد هستند. از آنجا که آنها با سرعت متفاوت به اهداف خود می رسند، بسیار مهم است که آنها را در برابر خواهر و برادر، همکلاسی یا حتی سایر کودکان مبتلا به سندرم داون مقایسه نکنید. به همین دلیل جلسات گفتاردرمانی به صورت  خصوصی و در یک محیط آشنا برگزار می شود.
 
اگر فرزند شما با سندرم داون زندگی می کند، پیدا کردن یک متخصص گفتاردرمانی با کیفیت شاید مشکل باشد. مرکز گفتاردرمانی کودکان آریان با در اختیار داشتن تیم تخصصی در زمینه گفتاردرمانی و کاردرمانی می تواند در این زمینه به شما یاری برساند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


کلمات کلیدی :

بهترین گفتاردرمانی در تهران بهترین متخصص گفتاردرمانی در تهران گفتاردرمانی آنلاین گفتاردرمانی مجازی مرکز گفتاردرمانی در تهران گفتاردرمانی کودک 3 ساله گفتاردرمانی کرج گفتاردرمانی کودک سه ساله انجمن گفتاردرمانی ایران آدرس گفتار درمانی کودکان گفتاردرمانی خوب در تهران گفتاردرمانی گفتاردرمانی کودکان گفتاردرمانی غرب تهران متخصص گفتاردرمانی بهترین گفتاردرمانی فلج مغزی اختلال سندرم داون کاردرمانی اوتیسم شنوایی زبان بیان تأخیر در رشد مرکز گفتاردرمانی کودکان آریان سندرم داون عكس بچه ها سندرم داون تصوير نوزاد سندرم داون علائم سندرم داون تست غربالگری سندرم داون انواع سندرم داون آزمايش سندرم داون بیماری سندرم داون انجمن سندرم داون ایران علت بروز سندرم داون سندرم داون در بارداری سندرم داون چقدر عمر میکنند سندرم داون باهوش سندرم داون در جنین اختلال سندرم داون اختلال سندرم داون متوسط اختلال سندرم داون اختلالات سندرم داون اختلال ژنتیکی سندرم داون اختلال کروموزومی سندروم داون