خدمات گفتاردرمانی آریان

گفتاردرمانی لکنت زبان

گفتاردرمانی اختلال لکنت زبان

 

 

 

۱. گفتاردرمانی اختلالات لکنت زبان و روانی گفتار چیست؟

۲. تشخیص لکنت زبان در کودکان چگونه است؟

 

 

 

 


گفتاردرمانی اختلالات لکنت زبان و روانی گفتار چیست؟

 
لکنت زبان نوعی اختلال گفتار است که بر روانی گفتار تأثیر می گذارد. اصطلاح بزرگ، ناروانی گفتار عبارت است از لکنت زبان و پریده گویی.
 لکنت زبان می تواند رفتارهای اولیه و یا ثانویه ایی به همراه داشته باشد. رفتار اولیه در اختلالات لکنت همان اشکال در گفتار است که مثلاً در تکرار یک صدا، هجا، کلمه و یا عبارت خودش را نشان می دهد. بسیاری از مراجعین مرکز گفتاردرمانی کودکان آریان از این دسته هستند. این نوع از اختلال لکنت بسیار می تواند در رابطه و اعتماد به نفس فرد مراجعه کننده تأثیر گذار باشد.
 
اما از سوی دیگر،  برخی رفتارها که در این اختلال در کودکان مشاهده می شود ثانویه به اختلال لکنت و در اثر عوارض لکنت بیش از اندازه ممکن است در کودکان مراجعه کننده به گفتاردرمانی آریان، بوجود آیند. برخی از اینگونه عوارض شامل تیک های دهانی و صورتی، چشمک زدن بیش از حد چشم ها و یا جلوگیری از بیان برخی صداهای خاص می باشند.
در هر صورت لکنت یکی از مشکلاتی است که خیلی زیاد کودکان را در سنین مختلف درگیر خود کرده و والدین آنها از عوارض آن ناراحت و نگران هستند و رسیدگی به آن باید همیشه در اولویت والدین محترم باشد.
مدیریت محترم گفتاردرمانی آریان سرکار خانم دهقانی پیشنهاد کردند که برای اینکه والدین محترم اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشند حتماً در وب سایت مراکز و منابعی را به طور رایگان به اشتراکی بگذاریم. از این رو پیشنهاد می کنیم برای داشتن اطلاعات بیشتر در زمینه گفتاردرمانی لکنت حتما به وب سایت  http://www.stutteringhelp.org/ وارد شوید.
 
 
 

تشخیص لکنت زبان در کودکان چگونه است؟

 
بر اساس برخی از علائم و نشانه های زیر می توان اختلالات لکنت یا ناروانی گفتار را در کودکان تشخیص داد، که باید حتماً توسط یک آسیب شناس گفتار زبان و یا گفتاردرمانگر با تجربه صورت گیرد.

 

 

خدمات دیگر گفتار درمانی آریان: